Story about friends.



memang seronok bile ada kawan kan. even,
sometimes parents pun tak boleh rapat dengan kita
sebagaimana 'kawan'.
.
sorang kawan gua text dengan gua,
cerita pasal kawan dia.
Gua tak leh lah nak cite ape kes dengan 'kawan gua' tu!
private you know! HAHA ;D
.
tetiba, story story pasal kawan ni, buat gua ingat ayat ni :-
Friends who praise us when we are around but criticize us
behind our backs are hypocrites. Similarly, friends who only come looking for us
when they need us are not true friends.
aikkk!! gua macam penah dengarlah ayat tu!
tapi kat mana ek?? =.=""
HAHAHA ;D
alahai,,, tu kan ayat dalam buku teacher Hanimah time sekolah duluuuuu
( haha macam dah lama sangat tak sekolah )
eh ada sambungan lagi lah ;
There are many type of friends. Some are fair weather friends
who remain with us in good times. There are friends who just use you. True
friends who stand by us through good times and bad are hard to come by.
Lu ingat ape.. gua salin lah semua yang teacher Hanimah kasi tuuu HAHA
(anak murid yang rajen =.= )
tapi sebenarnya tak semua gua salin :DD
gua takde idea time tu, so gua salin jelah dalam buku :D
why not? belajar jugak namanya kan :DD
.
ok, entry dah habess.
mari belajar peribahasa :-
kawan makan kawan,
sedap sangat ke?? :D tepuk dada tanya selera :)
gua tanya selera gua, gua LAPAR sekarang :D
jum makan :D

THE END of post. Thanks for reading

14 comments:

ummi najwa said...

HAHA tu zaman2 kite mls nk wt, salin je buku hanimah tu wkakaka teringat doh wt jahat sikit time uh hahahahaha

Fane Davis said...

hidup tak bermakna tanpa teman disisi...

fieraimie said...

hehehehe
untung laaaa...
kalo rjin salin ;D

dira said...

kushh:
HAHAHAHA :D
betul2 zaman muda2 mwahahahaa :DD
ko lah slalu wt jahat hehehe :D

dira said...

Fane:
yeahh,, tu betul jugak tu ;)

dira said...

shasha:
hahahaha :D
tak semua lah aku salin HAHA
mne larat salin bebyk :DD

fieraimie said...

hehehehe~
bguih2 :D
sbb skung da x leyh mnyalin...
lg buhsan! :D

dira said...

mwahahaha :D
btol sgt tu shasha :D
buring :))

misSbLurRy said...

kawan segalanya
hargai bila ada depan mata....

senydream said...

haha2!..friendship 4ever end ever..:)

dira said...

misSbLurRy :

yeahhh :D

dira said...

senydream:
yohhhh!! :D everrrrr

ghost writer said...

kawan yang berbagi itu lebih baik.

dira said...

biskut:

yeahh betol3 :)

©copyright R A D D I U S all rights reserved